Alternatief voor OpenX OnRamp

OpenX Source hostingHet afgelopen weekend werden we verrast door een groot aantal aanvragen voor informatie over onze hosting dienst voor OpenX Source. In eerste instantie was de aanleiding niet helemaal duidelijk, maar al snel bleek dat mensen niet meer konden inloggen op OpenX OnRamp, de gratis hosting die het bedrijf OpenX aanbiedt aanbood op basis van de OpenX Source software.

In de nacht van zondag op maandag verscheen een bericht op het OpenX Community forum waarin bekend werd gemaakt dat OpenX OnRamp offline gehaald was, en dat nadere berichten snel zouden volgen. Die update liet even op zich wachten, maar dinsdagmorgen om half 6 Nederlandse tijd verscheen een tweede bericht op het forum, met daarin het nieuws: OpenX OnRamp wordt voorgoed opgeheven.

Voor veel gebruikers van OpenX OnRamp, toch al geplaagd door slechte performance en regelmatige downtime, is dit een erg vervelend bericht. De OpenX Source software, die de basis vormde voor OpenX OnRamp, is erg gebruiksvriendelijk en toegankelijk. Gratis hosting was natuurlijk ook mooi meegenomen, alhoewel men zich misschien had moeten afvragen wat men zou mogen verwachten qua support en lange termijn ondersteuning van een dienst waar de aanbieder al die tijd geld op most bijleggen.

Het bedrijf OpenX verwijst klanten uiteraard graag door naar OpenX Enterprise, maar dat is voor veel gebruikers geen haalbaar alternatief. Het is vrij kostbaar, en het wordt doorgaans alleen gebruikt door organisaties met een enorme omvang (100 miljoen impressies per maand of meer).

In onze ogen is OpenX Source software, die iedereen gratis kan downloaden, een zeer geschikt alternatief voor OpenX OnRamp. Het grote voordeel is immers dat de user interface hetzelfde is, dus medewerkers weten al precies hoe het werkt. We begrijpen ook dat niet iedereen de kennis, de tijd of de behoefte heeft om OpenX Source zelf te gaan hosten.

Al sinds het voorjaar van 2008 verzorgen wij voor een groeiend aantal klanten de hosting van hun OpenX Source ad server. We hebben daarvoor in nauwe samenwerking met een gespecialiseerd technisch hostingbedrijf een server platform ontworpen, dat we in de afgelopen 5 jaar steeds verder hebben uitgebreid. Kleine en grote bedrijven in Nederland en ver daarbuiten (tot aan Nieuw-Zeeland aan toe) vertrouwen ons de hosting van hun advertentie-server toe.

We zijn op maandag druk bezig geweest om alle aanvragen voor informatie die dit weekend waren binnengekomen te beantwoorden, nieuwe contracten op te stellen en te versturen, en zelfs de eerste klanten al op ons platform aan te sluiten. Terwijl we daar mee bezig waren bleven de informatie-verzoeken op maandag binnenstromen.

We begrijpen dat iedereen op zoek is naar een alternatief voor OpenX OnRamp, en we doen ons best om iedereen zo snel mogelijk van dienst te zijn. Maar net als in de afgelopen jaren ligt bij onze dienstverlening de nadruk op de kwaliteit en betrouwbaarheid die onze klanten van ons verwachten en gewend zijn.

Heeft u ook belangstelling om met OpenX Source te (blijven) werken? Lees dan de informatie over onze dienstverlening en gebruik het aanvraagformulier om informatie te ontvangen over onze OpenX Source hosting dienst.

About Erik Geurts - onafhankelijk OpenX Source Specialist

Erik Geurts is een zeer ervaren onafhankelijk OpenX Source specialist, OpenX Source hosting provider en plugin ontwikkelaar. Hij is sinds eind 2003 actief betrokken bij de OpenX community, onder andere als trainer en consultant. Hij is ook eigenaar van een bedrijf dat hosting van de OpenX Source software verzorgt, en daarnaast geavanceerde plugins voor OpenX Source ontwikkelt. Erik Geurts heeft als OpenX consultant gewerkt voor honderden bedrijven in tientallen landen.

OpenX Source Ad Server