Korte storing hosting platform zondag 25 november

Op zondag 25 november rond 13.46u onstond er een probleem in de primaire load balancer van ons hosting platform. Ons automatische monitoring-systeem zetten om 13.50u een automatische omschakeling naar de secundaire load balancer in gang. Deze omschakeling nam een paar minuten in beslag en was afgerond om 13.53u.

Om 13.56u stelde de monitoring software vast dat een van de OpenX installaties op ons platform niet goed werkte via de secundaire load balancer, en er werd een alarm verstuurd naar de dienstdoende technicus. Terwijl hij bezig was met de secundaire load balancer, was een andere technicus al begonnen om de primaire load balancer te herstarten. Normaal gesproken zou de terugschakeling naar de primaire load balancer de eerstvolgende nacht worden ingepland, maar door de aanhoudende problemen met de secundaire load balancer werd besloten om onmiddellijk terug te schakelen.

Om 14.23u werd de omschakeling naar de primaire load balancer in gang gezet, dit duuurde 3 minuten en om 14.26u was ons platform weer volledig operationeel.

Wij verontschuldigen ons voor het ongemak dat is veroorzaakt door dit incident, wat gepaard ging met twee korte periodes van down time binnen 30 minuten van elkaar.

OpenX Source Ad Server