Hosting overzicht juni 2011

Totale uptime in juni 2011 op Ad Delivery Platform 1: 99,9375%

Totale uptime in juni 2011 op Ad Delivery Platform 2: 99,9375%

Totale uptime in juni 2011 op Content Delivery Network: 99,9375%

Op 24 juni tussen 00:30 en 04:30 (CET), vond er onderhoudswerk plaats aan de netwerkverbindingen die worden verzorgd door onze netwerkleverancier. Als gevolg daarvan ontstonden meerdere korte netwerkonderbrekingen. Elke van deze onderbrekingen duurde maar kort (doorgaans minder dan 1 minuut). Het algehele gevolg was echter dat er in totaal 27 minuten aan verstoringen zijn gemeten in de vroege uren van 24 juni.

Dit was gepland onderhoud door de netwerkleverancier, en in de aankondiging die wij daarover hebben ontvangen, werd vermeld dat een en ander “nagenoeg onopgemerkt” zou blijven. Om die reden hebben we geen voorwaarschuwingen naar onze klanten gestuurd. In werkelijkheid waren de gevolgen van de werkzaamheden wel duidelijk merkbaar. We hebben contact opgenomen met alle klanten die door dit incident zijn getroffen om onze excuses aan te bieden voor het ontbreken van een voorwaarschuwing. We hebben ook ons beleid ten aanzien van deze aankondigingen aangepast om te voorkomen dat een dergelijk incident in de toekomst vaker zal kunnen optreden.

OpenX Source Ad Server