Hosting overzicht januari 2011

Totale uptime in januari 2011 op platform 1: 99,982% (1 verstoring, 8 minuten).

Totale uptime in januari 2011 op platform 2: 99,969% (2 verstoringen, totaal 14 minuten).

Overzicht verstoringen:

  • Platform 2: Op vrijdag 21 januari van 16.21u tot 16.27u waren 2 van de delivery nodes van het tweede OpenX platform korte tijd buiten bedrijf. Het gevolg was dat sommige bezoekers, die vlak voor het begin van dit incident waren toegewezen aan een van deze delivery nodes, tijdelijk de banners op de aangesloten sites helemaal niet of slechts heel traag zagen verschijnen. Totale duur van dit incident: 6 minuten.
  • Beide platformen: Op zaterdag 22 januari van 02.09u tot 02.15u was 1 van de image servers die wordt gebruikt voor het afleveren van de afbeeldingen van banners korte tijd buiten bedrijf. De load balancer heeft alle bezoekers tijdelijk naar de andere image servers doorverwezen. Geen downtime voor bezoekers.
  • Beide platformen: Op dinsdag 25 januari om 10.59u trad een ernstige storing op bij een van de netwerkleveranciers van ons datacentrum. Nederlandse maar vooral buitenlandse internet-gebruikers die toevallig via dit netwerk in ons datacentrum uitkomen, kregen gedurende ongeveer 8 minuten geen banners te zien. De technici hebben het netwerkverkeer omgeleid naar een andere leverancier tot de storing was verholpen. Totale duur van dit incident: 8 minuten.

OpenX Source Ad Server