Hosting overzicht september 2010

Totale uptime in september 2010:

 • beter dan 99,5% (exclusief gepland onderhoud)
 • beter dan 99,9% (exclusief gepland onderhoud en DDoS aanval)

In de maand september 2010 zijn de volgende verstoringen opgetreden op onze OpenX hosting-platformen:

 • 1 september, 10:35:36, gedurende 3 minuten:
  een van de image servers moest worden herstart, geen downtime voor bezoekers door redundante opzet image servers.
 • 1 september, 23:07:52, gedurende 2 minuten en 50 seconden:
  de server die wordt gebruikt voor het beheer van campagnes en analyse van statistieken moest worden herstart vanwege een ‘out of memory’ situatie door het draaien van meerdere grote rapportages tegelijkertijd, geen downtime voor bezoekers door redundante opzet van het platform.
 • 5 september, 19:07:30, gedurende 2 minuten en 48 seconden:
  een van de vele delivery servers reageerde niet snel genoeg, automatische herstart, geen downtime voor bezoekers door redundante opzet van het platform.
 • 9 september, 19:14:29, gedurende 8 minuten en 50 seconden:
  een van de vele delivery servers reageerde niet snel genoeg, automatische herstart, geen downtime voor bezoekers door redundante opzet van het platform.
 • 19 september, 04:06:29, gedurende 3 uur en 8 minuten:
  een van de redundante database servers kwam na afloop van de reguliere automatische backup in een foutsituatie terecht. Werkzaamheden werden automatisch overgenomen door de partner-server. Technici hebben de server herstart bij aanvang van de dagdienst, geen noodzaak ingrijpen door de nachtdienst. Geen downtime voor bezoekers door redundante opzet van het platform.
 • 23 september, 01:00:00, gedurende 10 minuten:
  gepland onderhoud, enige downtime voor bezoekers.
 • 23 september, 12:12:10, gedurende ruim 2 uur:
  DDoS aanval op een site die gehost wordt in hetzelfde data center, met als gevolg probleem met beschikbare netwerkcapaciteit. Technici hebben snel ingegrepen, netwerkverkeer omgeleid, gevolgen voor bezoekers 2 korte periodes van downtime van 5 resp. 3 minuten.
 • 23 september, 19:43:19, gedurende ongeveer 6 minuten:
  overbelasting van delivery servers van een van de platforms als gevolg van snelle toename aantal requests per seconde. Virtuele servers herstart, geen downtime voor bezoekers door redundante opzet van het platform.
 • 26 september, 13:48:22, gedurende 3 minuten:
  een van de redundante database servers meldt problemen, processing werd overgenomen door de partner-server, na herstart functioneren beide servers weer normaal. Geen downtime voor bezoekers door redundante opzet van het platform.
 • 29 september, 13:07:29, gedurende 8 minuten en 50 seconden:
  de server die wordt gebruikt voor het beheer van campagnes en analyse van statistieken moest worden herstart vanwege een ‘out of memory’ situatie door het draaien van meerdere grote rapportages tegelijkertijd. Geen bezoekers voor gebruikers door redundante opzet van het platform.
 • 29 september, 15:10:26, gedurende 5 minuten en 49 seconden:
  de server die wordt gebruikt voor het beheer van campagnes en analyse van statistieken moest worden herstart vanwege een ‘out of memory’ situatie door het draaien van meerdere grote rapportages tegelijkertijd. Geen bezoekers voor gebruikers door redundante opzet van het platform.
 • 30 september, 19:17:27, gedurende 20 minuten:
  de server die wordt gebruikt voor het beheer van campagnes en analyse van statistieken moest worden herstart vanwege een ‘out of memory’ situatie door het draaien van meerdere grote rapportages tegelijkertijd. Geen downtime voor bezoekers door redundante opzet van het platform. De voor de daarop volgende nacht reeds geplande uitbreiding van het werkgeheugen van deze server is wegens deze verstoring vervroegd uitgevoerd.

OpenX Source Ad Server