OpenX hosting platform

Schematische weergave van de architectuur van het OpenX hosting platform

Schematische weergave van de architectuur van het OpenX hosting platform

Nieuwe klanten van ons OpenX hosting platform, maar ook bedrijven die overwegen om de hosting bij ons onder te brengen, vragen ons regelmatig om informatie en uitleg over de architectuur van ons systeem. Op de onlangs toegevoegde pagina over het ontwerp van ons OpenX hosting platform staat een beschrijving van de uitgangspunten en de diverse onderdelen.

Maar ook als u overweegt uw eigen OpenX systeem te gaan opzetten kunt u misschien inspiratie opdoen door ons ontwerp te bestuderen.

Het uitgangspunt bij het ontwerp van ons OpenX hosting platform is geweest dat high volume en high availability gecombineerd moesten worden. Daarom is een architectuur ontwikkeld waarin alle onderdelen minimaal dubbel zijn uitgevoerd. De architectuur bestaat uit een aantal afzonderlijke lagen die elk een eigen specifieke taak hebben. Het schema laat zien hoe deze lagen en onderdelen met elkaar samenwerken.

Lees verder: OpenX hosting platform en techniek

About Erik Geurts - onafhankelijk OpenX Source Specialist

Erik Geurts is een zeer ervaren onafhankelijk OpenX Source specialist, OpenX Source hosting provider en plugin ontwikkelaar. Hij is sinds eind 2003 actief betrokken bij de OpenX community, onder andere als trainer en consultant. Hij is ook eigenaar van een bedrijf dat hosting van de OpenX Source software verzorgt, en daarnaast geavanceerde plugins voor OpenX Source ontwikkelt. Erik Geurts heeft als OpenX consultant gewerkt voor honderden bedrijven in tientallen landen.

OpenX Source Ad Server