Populariteit van OpenX in Nederland groeit

In een artikel op de site van Emerce schrijft Erwin Boogert dat de gratis open source ad server OpenX steeds meer aan populariteit begint te winnen in Nederland, en daarmee marktaandeel afsnoept van het tot nu toe bijna tot standaard verheven DoubleClick van Google.

Het artikel begint als volgt:

De belangstelling voor OpenX groeit als alternatief ad serving-systeem. Kleine en grote uitgevers en exploitanten verkiezen de onafhankelijkheid van dit open source systeem boven DoubleClick van marktleider Google.

Het nog jonge Nederlandse advertentienetwerk AdCombination is de volgende die kiest voor het OpenX-systeem. Tim van der Bilt: “We gebruiken OpenX als basis voor ad serving. Het is open source en ik vind het belangrijk dat het onafhankelijk is, niet van Google of Microsoft. Voor de optimalisatie van de distributie van de advertenties van onze klanten gebruiken we weer andere software”.

Een andere partij die in het najaar van 2009 OpenX inschakelde is Eredivisie Media. Automotive-uitgeverij Motomedia gebruikte het open source systeem reeds voor sites als Zomoto, Autoblog en Auto.nl. Daarnaast hebben ‘multinationals’ als eBuddy en Spil Games naar eigen zeggen weinig andere keus dan OpenX vanwege de schaalbaarheid en de technische flexibiliteit.

Het is leuk om te zien dat diverse van onze klanten in dit artikel genoemd worden. De rest van het artikel plus enkele interessante reacties: Emerce.nl.

About Erik Geurts - onafhankelijk OpenX Source Specialist

Erik Geurts is een zeer ervaren onafhankelijk OpenX Source specialist, OpenX Source hosting provider en plugin ontwikkelaar. Hij is sinds eind 2003 actief betrokken bij de OpenX community, onder andere als trainer en consultant. Hij is ook eigenaar van een bedrijf dat hosting van de OpenX Source software verzorgt, en daarnaast geavanceerde plugins voor OpenX Source ontwikkelt. Erik Geurts heeft als OpenX consultant gewerkt voor honderden bedrijven in tientallen landen.

OpenX Source Ad Server