OpenX Ad Server v2.8.5 uitgebracht

Zonder enige vorm van publiciteit is versie 2.8.5 van de OpenX Ad Server uitgebracht. Deze release gaat gepaard met een paar eigenaardigheden, die mij doen twijfelen of het wel verstandig is om te upgraden.

  • Om te beginnen vraag ik me af wat de officiële status van deze releae is, aangezien er geen enkele formele aankondiging is geweest zoals dat wel atijd met voorgaande versies is gebeurd. Op het monent van schrijven staat deze versie al minstens 10 dagen online.
  • Ten tweede staat deze versie op de OpenX Developer site niet aangemerkt als ‘completed’, een status die bij vorige versies wordt aangeduid met een speciaal icoontje.
  • Ten derde is bij diverse issues die ingepland stonden voor v2.8.5 de status nog steeds aangemerkt als ‘unresolved’.
  • En tenslotte wordt er kennelijk ook al gewerkt aan versie 2.8.6, wat zou kunnen betekenen dat versie 2.8.5 nog bekende problemen heeft die nog moeten worden opgelost.

Aangezien de publicatie van versie 2.8.5 niet is aangekondigd heb ik nog geen tijd gehad voor een proef met deze versie. Voorlopig is mijn aanbeveling om bij versie 2.8.3 te blijven, aangezien versie 2.8.4 ook nog diverse bugs bevat.

About Erik Geurts - onafhankelijk OpenX Source Specialist

Erik Geurts is een zeer ervaren onafhankelijk OpenX Source specialist, OpenX Source hosting provider en plugin ontwikkelaar. Hij is sinds eind 2003 actief betrokken bij de OpenX community, onder andere als trainer en consultant. Hij is ook eigenaar van een bedrijf dat hosting van de OpenX Source software verzorgt, en daarnaast geavanceerde plugins voor OpenX Source ontwikkelt. Erik Geurts heeft als OpenX consultant gewerkt voor honderden bedrijven in tientallen landen.

OpenX Source Ad Server