Retargeting plugin voor OpenX aangekondigd

Retargeting Plugin voor de OpenX Ad Server

Retargeting Plugin voor de OpenX Ad Server

Het team van AdserverPlugins.com heeft de release van hun Retargeting plugin voor de OpenX Ad Server aangekondigd. Met deze plugin kunnen publishers, ad networks en adverteerders retargeting functionaliteit (ook wel remarketing genoemd) toevoegen aan hun OpenX ad server.

Wat is Retargeting?

Retargeting is een geavanceerde vorm van targeting van advertenties, waarbij het gedrag van bezoekers van websites wordt waargenomen door de ad server. Met deze informatie kan de ad server daarna de meest relevantie advertentie selecteren voor elke bezoeker, zelfs dagen of weken later.

Het verschil tussen directe targeting en retargeting

Targeting is een techniek die wordt gebruikt om de effectiviteit van advertentiecampagnes te vergroten. Het kan direct worden toegepast, waarbij de advertenties worden gematched met de inhoud van de webpagina of bekende demografische informatie over de bezoeker. Maar het kan ook indirect worden toegepast, door informatie die in het verleden is verzameld en opgeslagen te gebruiken om te besluiten of een advertentie vertoond mag worden. Dit wordt vaak behavioral targeting, retargeting of remarketing genoemd. Wikipedia heeft een zeer helder artikel over Behavioral Targeting.

Directe targeting is met OpenX standaard al mogelijk, maar de Retargeting plugin voor OpenX voegt daar ook retargeting aan toe.

About Erik Geurts - onafhankelijk OpenX Source Specialist

Erik Geurts is een zeer ervaren onafhankelijk OpenX Source specialist, OpenX Source hosting provider en plugin ontwikkelaar. Hij is sinds eind 2003 actief betrokken bij de OpenX community, onder andere als trainer en consultant. Hij is ook eigenaar van een bedrijf dat hosting van de OpenX Source software verzorgt, en daarnaast geavanceerde plugins voor OpenX Source ontwikkelt. Erik Geurts heeft als OpenX consultant gewerkt voor honderden bedrijven in tientallen landen.

OpenX Source Ad Server