OpenX Ad Server v2.8.4 uitgebracht

Op het OpenX blog en in een e-mail nieuwsbrief aan alle geregistreerde gebruikers heeft OpenX bekend gemaakt dat OpenX Ad Server v2.8.4 beschikbaar is om te downloaden.

Ik heb de gelegenheid gehad om deze nieuwe versie in de afgelopen weken te testen, en ik kan melden dat de installatie en upgrade procedures ingrijpend veranderd zijn. Een belangrijke verandering is dat het nu verplicht is om een OpenX account aan te maken, dit was voorheen optioneel. Naar mijn mening zullen hierdoor veel gebruikers afhaken. De software is dan wel nog steeds gratis, maar gebruikers ‘betalen’ toch door een deel van hun privacy op te geven.

Update 31 januari: er zit een bug in OpenX Ad Server versie 2.8.4, die van invloed is op de weergave van de statistieken van banners. Het is vooral een cosmetisch probleem, de statistieken zitten nog steeds in de database maar ze worden niet correct vertoond op het scherm. Informatie over dit probleem is te vinden op de OpenX Developer Site.

About Erik Geurts - onafhankelijk OpenX Source Specialist

Erik Geurts is een zeer ervaren onafhankelijk OpenX Source specialist, OpenX Source hosting provider en plugin ontwikkelaar. Hij is sinds eind 2003 actief betrokken bij de OpenX community, onder andere als trainer en consultant. Hij is ook eigenaar van een bedrijf dat hosting van de OpenX Source software verzorgt, en daarnaast geavanceerde plugins voor OpenX Source ontwikkelt. Erik Geurts heeft als OpenX consultant gewerkt voor honderden bedrijven in tientallen landen.

OpenX Source Ad Server