OpenX Ad Server v2.8.4 aangekondigd

Op vrijdag 22 januari heeft OpenX als een van de laatste dingen voor het begin van het weekend de aanstaande release van version 2.8.4 van de OpenX Ad Server aangekondigd. Volgens het bericht is de gratis OpenX Community Hosted al opgewaardeerd naar deze versie en zal de nieuwe versie ‘later in de week’ beschikbaar zijn (wat een beetje vreemd is, want op het moment dat het bericht geplaatst werd was de week eigenlijk al afgelopen).

Meer nadruk op OpenX Market

De aankondiging gaat vooral over de vele veranderingen en uitbreiding voor het gebruik van de OpenX Market. Dat is niet zo vreemd, want OpenX Market is een van de belangrijkste bronnen van inkomsten van het bedrijf OpenX.

Bug fixes en verbeteringen

Het bericht op het blog maakt er geen melding van, maar deze nieuwe versie lost ook een tiental bugs en bekende problemen op. De Issue Tracker op de OpenX Developer site somt maar liefst 144 issues op. Het is misschien wel een beetje verrassend dat maar 115 daarvan het label ‘fixed’ hebben gekregen.

Versie 2.8.4 bevat ook de security fix die vlak voor kerst werd uitgebracht met de noodrelease versie 2.8.3, en het heeft een oplossing voor het ernstige under delivery probleem voor contract campaigns. Deze fixes zijn overigens allebei afkomstig van de onafhankelijke consultant en ontwikkelaar Matteo Beccati.

Review volgt nog

Aangezien de downloadbare versie van OpenX Ad Server 2.8.4 nog niet beschikbaar is heb ik nog geen kans gehad deze uit te proberen. Ik heb wel een OpenX Community Hosted account, en de nieuwe functies voor gebruik van de OpenX Market zijn daar al in terug te vinden.

About Erik Geurts - onafhankelijk OpenX Source Specialist

Erik Geurts is een zeer ervaren onafhankelijk OpenX Source specialist, OpenX Source hosting provider en plugin ontwikkelaar. Hij is sinds eind 2003 actief betrokken bij de OpenX community, onder andere als trainer en consultant. Hij is ook eigenaar van een bedrijf dat hosting van de OpenX Source software verzorgt, en daarnaast geavanceerde plugins voor OpenX Source ontwikkelt. Erik Geurts heeft als OpenX consultant gewerkt voor honderden bedrijven in tientallen landen.

OpenX Source Ad Server