Stimuleren van het Plugins concept in OpenX

Plugins voor de OpenX Ad Server

Plugins voor de OpenX Ad Server om geavanceerde functionaliteit toe te voegen

Vanaf het moment dat OpenX Ad Server v2.8 in april 2009 werd uitgebracht konden ontwikkelaars plugins maken om de functionaliteit van de software uit te breiden. Het idee is vrij eenvoudig, maar toch is er nog geen grote stroom aan plugins op de markt gekomen.

Het team van Adserverplugins.com wil daar verandering in brengen door gratis plugins uit te brengen waarmee dit idee gedemonstreerd wordt, en door plugins te gaan ontwikkelen voor betalende klanten. Ook wil men fungeren als platform voor andere ontwikkelaars, waar ze hun plugins kunnen promoten (zowel gratis als betaalde), door de website ook voor hen open te stellen. Kort gezegd: Ze willen het plugin concept van OpenX onder de aandacht brengen en stimuleren.

Meer informatie is te lezen in de blog post Kick Starting the OpenX Plugin Ecosystem op Adserverplugins.com.

Statistieken als GrafiekenDe eerste gratis plugin is inmiddels al beschikbaar, deze laat de OpenX statistieken zien als grafieken.

About Erik Geurts - onafhankelijk OpenX Source Specialist

Erik Geurts is een zeer ervaren onafhankelijk OpenX Source specialist, OpenX Source hosting provider en plugin ontwikkelaar. Hij is sinds eind 2003 actief betrokken bij de OpenX community, onder andere als trainer en consultant. Hij is ook eigenaar van een bedrijf dat hosting van de OpenX Source software verzorgt, en daarnaast geavanceerde plugins voor OpenX Source ontwikkelt. Erik Geurts heeft als OpenX consultant gewerkt voor honderden bedrijven in tientallen landen.

OpenX Source Ad Server