OpenX Ad Server v2.8.2 beschikbaar voor downloaden

Vlak voor het weekend is versie 2.8.2 van de OpenX Ad Server uitgebracht. Deze nieuwe versie was een paar dagen geleden al aangekondigd.

What’s new?

De belangrijkste veranderingen in deze versie zijn eigenlijk onzichtbaar. Het team van OpenX heeft gezegd dat ze problemen hebben verholpen die er voorheen toe leiden dat contract campagnes te veel of juist te weinig impressies leverden. Een ander probleem dat is opgelost betreft campagnes met companion positioning, zodat er geen lege zones meer vertoond worden in een aantal specifieke uitzonderingsgevallen. De nieuwe vorm van invocation code voor Facebook die onlangs is toegevoegd aan OpenX hostig is helaas niet beschikbaar met de downloadbare versie van OpenX v2.8.2. Dit is waarschijnlijk een aparte plugin.

Is het noodzakelijk om te upgraden?

Ik heb net de upgrades afgerond van een aantal OpenX 2.8 installatie die onder mijn beheer staan, en alles is prima verlopen. Deze nieuwe versie heeft ook nieuwe versies van een paar van de standaard meegeleverde plugins. Ook de maatwerk-plugins die ik in mijn systemen heb draaien werden zonder problemen overgezet.

Voor wie versie 2.8.0 of 2.8.1 heeft is een upgrade eigenlijk een must vanwege het security problem dat in de nieuwe versie is verholpen. Ik adviseer (net als altijd): maak backups en test de upgrade eerst op een kopie van het live systeem!

OpenX Ad Server versie 2.8.2 is beschikbaar voor download op de OpenX website.

Update 20 oktober

De beschikbaarheid van OpenX Ad Server v2.8.2 is nu ook gemeld op het OpenX weblog. In de aankondiging zit ook een link naar de release notes. En voor wie alle details wil weten is er ook nog een overzicht van alle 113 wijzigingen op de OpenX developer site.

About Erik Geurts - onafhankelijk OpenX Source Specialist

Erik Geurts is een zeer ervaren onafhankelijk OpenX Source specialist, OpenX Source hosting provider en plugin ontwikkelaar. Hij is sinds eind 2003 actief betrokken bij de OpenX community, onder andere als trainer en consultant. Hij is ook eigenaar van een bedrijf dat hosting van de OpenX Source software verzorgt, en daarnaast geavanceerde plugins voor OpenX Source ontwikkelt. Erik Geurts heeft als OpenX consultant gewerkt voor honderden bedrijven in tientallen landen.

OpenX Source Ad Server