OpenX Ad Server v2.8.2 aangekondigd

Op 12 oktober heeft OpenX de publicatie van versie 2.8.2 of the OpenX Ad Server aangekondigd. In eerste instantie alleen voor gebruikers van OpenX Hosted, vanaf dinsdag 13 oktober. De download versie zal een paar dagen later uitkomen. Het bericht werd geplaatst op het blog van OpenX, met daarbij meer informatie over de toevoegingen en verbeteringen.

Dit is de eerste upgrade van de OpenX Ad Server software sinds eind mei 2009, en de verbeteringen in deze versie betreffen vooral de correcte uitlevering van contract campagnes, het vermijden van het serveren van lege zones bij gebruik van companion positioning, en een oplossing voor diverse security problemen.

Planning voor update van OpenX Hosted

Volgens berichten op Twitter door medewerkers van OpenX Hosted staff, zal de upgrade van OpenX Hosted beginnen op dinsdag 13 oktober om 11 uur ’s avonds Nederlandse tijd. De uitlevering van banners zal niet worden gehinderd, maar het is mogelijk dat er tijdelijk geen toegang is tot de user interface. Als alles volgens plan verloopt is de upgrade rond 3 uur ’s nachts op 14 oktober gereed.

De OpenX Market plugin in OpenX Hosted zal worden bijgewerkt in de ochtend van 14 oktober tussen 9 en 11 uur. Wederom zou dit geen invloed moeten hebben op de uitlevering van banners, maar de toegang tot de user interface zou af en toe kunnen weigeren.

Publicatiedatum OpenX download

De exacte publicatiedatum van de downloadbare versie van OpenX Ad Server v2.8.2 is nog niet bekend gemaakt.

Update 14 oktober:

Het lijkt er op dat de upgrade van OpenX Hosted is afgerond. Op dit moment draait daar ‘OpenX v2.8.2-rc25’.

Update 19 oktober:

OpenX Ad Server v2.8.2 is sinds enige dagen beschikbaar om te downloaden.

About Erik Geurts - onafhankelijk OpenX Source Specialist

Erik Geurts is een zeer ervaren onafhankelijk OpenX Source specialist, OpenX Source hosting provider en plugin ontwikkelaar. Hij is sinds eind 2003 actief betrokken bij de OpenX community, onder andere als trainer en consultant. Hij is ook eigenaar van een bedrijf dat hosting van de OpenX Source software verzorgt, en daarnaast geavanceerde plugins voor OpenX Source ontwikkelt. Erik Geurts heeft als OpenX consultant gewerkt voor honderden bedrijven in tientallen landen.

OpenX Source Ad Server