OpenX scoort derde financieringsronde

Op dinsdag 26 mei 2009 maakte OpenX bekend dat het een derde financieringsronde heeft afgesloten. Het gaat om een bedrag van 10 miljoen dollar, waarmee het totale bedrag dat in OpenX is geïnvesteerd nu op bijna 31 miljoen dollar komt te staan.

OpenX maakt melding van dit nieuws op haar eigen site en weblog, en ook Emerce.nl schrijft er vandaag over.

Dit is eigenlijk best opmerkelijk nieuws. Immers, we zitten volgens de officiële economische statistieken in een recessie. Dat heeft investeerders nogal terughoudend gemaakt, maar OpenX weet nu toch een nieuwe investeringsronde binnen te halen. Dat betekent volgens mij dat OpenX er in is geslaagd om aan te tonen dat haar verdienmodel op basis van de OpenX Market echt werkt, en ook dat de investeerders daar zo veel potentie in zien dat het de moeite waard is om meer geld te steken in de verdere ontwikkeling van het systeem en het bedrijf.

Update 28 mei: Inmiddels staat het nieuws, met een toelichting, ook op het weblog van OpenX. De llink is toegevoegd.

About Erik Geurts - onafhankelijk OpenX Source Specialist

Erik Geurts is een zeer ervaren onafhankelijk OpenX Source specialist, OpenX Source hosting provider en plugin ontwikkelaar. Hij is sinds eind 2003 actief betrokken bij de OpenX community, onder andere als trainer en consultant. Hij is ook eigenaar van een bedrijf dat hosting van de OpenX Source software verzorgt, en daarnaast geavanceerde plugins voor OpenX Source ontwikkelt. Erik Geurts heeft als OpenX consultant gewerkt voor honderden bedrijven in tientallen landen.

OpenX Source Ad Server