OpenX Ad Server v2.8 uitgebracht

OpenX Ad Server versie 2.8 is gisteren uitgebracht. Tim Cadogan, de CEO van OpenX, deed de aankondiging op het OpenX weblog, waarin hij ook de belangrijkste nieuwe functies en voordelen van deze versie van een toelichting voorziet.

Met deze nieuwe versie krijgen OpenX gebruikers een flink aantal nieuwe functies tot hun beschikking. Een kleine greep:

  • OpenX Ad Server 2.8 beschikt over de OpenX Market plugin. OpenX Market is een platform op basis van een veiling waarmee publishers in real time hun traffic kunnen aanbieden, aan adverteerders die bereid zijn om meer te betalen dan een minimum prijs die de publisher zelf kan bepalen.
  • De nieuwe versie bevat een plug-in framework dat ontwikkelaars en derde partijen in staat stelt om functionaliteit toe te voegen zonder de kernsoftware te hoeven aanpassen.
  • Grootgebruikers zullen profiteren van een nieuwe manier van opslag van de raw ad delivery data, genaamd bucket logging. Deze techniek is ontwikkeld om de schaalbaarheid en de prestaties van de software te verbeteren, terwijl de database minder opslagruimte nodig heeft.
  • Er zijn veel verbeteringen in de user interface waardoor nieuwe gebruikers sneller kunnen leren werken met de software.

Ik ben een paar maanden betrokken geweest bij de alpha en beta test fase van deze nieuwe versie, en ik heb het systeem zien groeien met elke release. De omschakeling naar het plugin framework heeft enorm veel tijd gekost omdat vrijwel de hele code-base is herschreven. De veranderingen in de user interface hebben ook veel voeten in de aarde gehad, aangezien er bepaalde schermen en pagina’s in de software zaten waar al jaren niet meer naar gekeken was. De publieke beta fase begon in february en het heeft maar 7 weken gekost om de laatste foutjes op te lossen. Een formidabele prestatie.

Dit is niet zomaar een eenvoudige upgrade, en als u van plan ben om over te stappen, maak dan vooral goeie backups en test alles grondig alvorens de live omgeving aan te pakken!

U kunt de OpenX website bezoeken om OpenX Ad Server version 2.8 te downloaden.

About Erik Geurts - onafhankelijk OpenX Source Specialist

Erik Geurts is een zeer ervaren onafhankelijk OpenX Source specialist, OpenX Source hosting provider en plugin ontwikkelaar. Hij is sinds eind 2003 actief betrokken bij de OpenX community, onder andere als trainer en consultant. Hij is ook eigenaar van een bedrijf dat hosting van de OpenX Source software verzorgt, en daarnaast geavanceerde plugins voor OpenX Source ontwikkelt. Erik Geurts heeft als OpenX consultant gewerkt voor honderden bedrijven in tientallen landen.

OpenX Source Ad Server