OpenX is de nieuwe naam voor Openads

Gisteren heeft het Openads OpenX team aangekondigd dat er een nieuwe naam is voor het bedrijf en de software. Vanaf nu is de naam OpenX, en ze zeggen dat dit niet nog een keer zal veranderen. Maar als je eenmaal je naam veranderd hebt, wat houdt je dan tegen om dat nog een keer te doen? Eigenlijk niets. Alhoewel ik in eerste instantie nogal verrast was, heb ik geprobeerd het van een afstandje te bezien en te begrijpen wat deze naamsverandering betekent.

De software begon ongeveer 10 jaar geleden onder de naam ‘phpAds’. Na een tijdje werd het project nieuw leven in geblazen, en toen was het natuurlijk niet zo vreemd om ‘phpAdsNew’ te gebruiken. Dat was wel lastig uit te spreken, en daarom begonnen mensen de afkorting ‘PAN’ te gebruiken. Later, aan het einde van 2006 als ik me goed herinner, werd de naam weer veranderd, toen Max Media Manager (een aftakking van phpAdsNew) werd samengevoegd met PAN. Openads zag het licht. Ik denk dat de nieuwste naam OpenX een vleugje mysterie en verwachtingen schept, maar ik ben het eens met sommige critici die zeggen dat de naam niet erg goed weergeeft wat voor software het is.

Ik wens OpenX (de software en het bedrijf) veel succes met de nieuwe naam!

About Erik Geurts - onafhankelijk OpenX Source Specialist

Erik Geurts is een zeer ervaren onafhankelijk OpenX Source specialist, OpenX Source hosting provider en plugin ontwikkelaar. Hij is sinds eind 2003 actief betrokken bij de OpenX community, onder andere als trainer en consultant. Hij is ook eigenaar van een bedrijf dat hosting van de OpenX Source software verzorgt, en daarnaast geavanceerde plugins voor OpenX Source ontwikkelt. Erik Geurts heeft als OpenX consultant gewerkt voor honderden bedrijven in tientallen landen.

OpenX Source Ad Server